مواد لازم :
گوشت چرخ کرده نیم کیلو
بلغور ریز گندم دو و نیم لیوان (یا نیم کیلو)
پیاز بزرگ 1 عدد
ادویه 1 ق چ
داریچین 1 ق چ
نمک 1 ق چ
برای فیلینگ:
پیاز 2 عدد
ادویه نصف ق چ
دارچین نصف ق چ
فلفل سیاه نصف ق چ
آبلیمو 1 ق چ
نمک نصف ق چ
گردوی خورد شده یک سوم لیوان
بادام زمینی خورد شده یک سوم لیوان
زرشک 1 ق غ
کشمش 1 ق غ
طرز تهیه :
برای شروع باید یه توضیح در مورد این بلغور ریز گندم بدم. اینجا ما یه چیزی داریم به نام “لَلَک” که گندم خورد شده ریز دانه است که فله میخریم. ولی توی فروشگاهها جدیدا دیدم بسته بندی شده اش هم هست با نام بلغور گندم . ولی خیلی دقت کنید هنگام خرید باید از اون مدلیش بخرید که خیلی ریزه. آخه دیدم دو مدله. یکیش دانه بلغور عادیه ولی یه مدلی که جدیدا دیدم، کیفیت و دونه بندیش با للک خودمون یکیه.
ما از همین نوعش میخوایم چون خیلی باید دونه اش ریز باشه که زیر دندون نیاد
پیاز رو بلند میکنیم با ادویه ها رو توی بلندر میریزیم.
بلغور رو خیس میدیم. بعد از ده دقیقه توی توری میریزیم و فشار میدیم تا آبش خوب گرفته بشه. اصلا اصلا نباید آب داشته باشه ها
گوشت چرخ کرده و بلغور ( که پف کرده و نرم نرم شده) رو با بقیه مواد بلند میکنیم تا مخلوط شه
بعد خوب چنگش میزنیم و روش رو با پارچه مرطوب میپوشونیم و میذاریم نیم ساعت توی یخچال بمونه
برای فیلینگش هم پیاز رو خورد کرده و تفت میدیم وقتی کمی سبک شد ادویه ها رو اضافه میکنیم. رشک و کشمش رو هم از قبل خیس میدیم و آبکش کرده و با مغزها و آبلیمو و نمک و فلفل میریزیم توش و خاموشش میکنیم. نکته اینکه مغزها و کشمش و زرشک پختن نداره و سه سوت میسوزه. پس آخرین چیزی که اضافه میکنید باید زرشک باشه. راستی من ادویه عربی میریزم. ولی شما از all spice یا بهارات میتونید استفاده کنید.
حالا یه کاسه آب و یخ کنار دستتون بذارید.
از خمیر گوشت به اندازه یه نارنگی کوچیک بردارید.
وسطش رو با انگشت شست باز کنید و هی بچرخونیدش تا یه گود بزرگ توش ایجاد شه.
یه قاشق چای خوری از مواد فیلینگ رو توش میریزیم.
لبه اش رو میبندیم. دستمون رو توی آب یخ میزنیم. و به شکلی که میبینید با دست فرمش میدیم. یعنی دو سرش نوک تیز و مخروطی باشه
توی روغن زیاد حمامش میدیم تا زمانی که رنگش قهوه ای شه.
روی دستمال کاغذی آشپزخونه میذاریم تا روغنش گرفته شه.
این هم یه نما از برش و بافتش . و کاملا مغزپخت شده. برای اینکه مغزپخت شه نباید حرارت روغن خیلی زیاد باشه.